Zand kopen

Wat kost straatzand inclusief bezorgen?

Vul hieronder de gegevens in en ontvang per e-mail direct een offerte!

Wat is ophoogzand?

Ophoogzand is geschikt om uw erf of andere oppervlakken op te hogen, het is door een ietwat fijnere korrelgrootte stabiliserender maar daardoor wel iets minder waterdoorlatend. Aan ophoogzand worden qua eigenschappen minder eisen gesteld t.o.v. andere zandtypen, het mag kleine verontreinigingen bevatten. Ophoogzand is daarom soms iets goedkoper dan bijvoorbeeld straatzand.
Lees meer

Voordelig straatzand kopen?

  • Uw postcode bepaalt de prijs
  • 100% straatzand te koop
  • Regelmatig nieuwe aanbiedingen
  • Gerenommeerde zandhandel
  • Goedkoop straatzand bestellen
  • Snelle levering in 2 werkdagen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Veilig betalen via uw
    eigen bank

Waar we straatzand bezorgen

Wij bezorgen in, m.u.v. de Waddeneilanden: Zuid-Holland, Friesland, Zeeland, Brabant, Noord-Holland, Groningen, Limburg, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Utrecht en Drenthe. Klik hier voor alle woonplaatsen
Levering is mogelijk in 2 werkdagen.

Benamingen voor zand?
Bent u op zoek naar tuinzand, ophoogzand, geel zand, wit zand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Straatzand of ophoogzand?

Wat is het verschil tussen ophoogzand en straatzand? Ophoogzand is, zoals de naam al doet vermoeden, een type zand waarmee je kunt ophogen. Het betreft een zandsoort waar minder eisen aan worden gesteld dan aan andere type zanden. Ophoogzand kan en mag meer "vervuiling" bevatten zoals bijvoorbeeld: leemdeeltjes, schelpdeeltjes en kleine steentjes. Ophoogzand heeft een iets fijnere korrelstructuur dan straatzand maar ligt wel ongeveer in dezelfde range. Door deze fijnere korrelstructuur werkt het ophoogzand extra stabiliserend, waardoor het geschikt is om goedkoop oppervlakten op te hogen of om op te vullen. Anderzijds: straatzand bevat ook een fijne fractie: deze zorgt óók voor voldoende stabiliteit. Tóch wordt ophoogzand wel toegepast als zand voor onder straatwerk, er zijn aannemers die juist liever met ophoogzand bestraten omdat het zand extra goed stabiliseert. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er niet al te veel vervuiling in de partij ophoogzand zit, anders wordt het afrijen met een lat of draad een vervelende klus. Nadeel van bestraten met ophoogzand is dat de fijnere structuur van het zand er voor zorgt dat regenwater iets minder goed wordt doorgelaten, maar dat effect is niet altijd goed te vergelijken: als de laag onder het zand slecht waterdoorlatend is, denk aan zware klei of kleiige veen, dan vindt bij een stevige regenbui nog steeds de tijdelijke vorming van plassen plaats. Soms is het zand van een zandwinningsbron zo zuiver dat het ophoogzand nagenoeg dezelfde eigenschappen als straatzand heeft. Sommige producenten noemen het dan nog steeds ophoogzand omdat het niet is gezeefd, ondanks het feit dat zeven van het zand eigenlijk niet nodig is. Het enige verschil dat er dan nog over is, is het verschil in korrelgrootte. De kleur van ophoogzand is afhankelijk vanuit welke steek het afkomstig is. In sommige delen van Nederland kleurt het ophoog zand wit/grijs en in andere meer grijs/geel. Bent u op zoek naar zand om mee te bestraten? Bijvoorbeeld voor in de tuin: voor onder de oprit of een tuinpad? Dan bent u op zoek naar straatzand. Zandhandel Straatzand.net levert zand waar aannemers en stratenmakers ook mee werken: makkelijk af te reien en waterdoorlatend.

Ophoogzand kopen voor een lagere prijs?

Sommige mensen willen ophoogzand kopen met de achterliggende reden dat het per m3 iets goedkoper is dan straatzand: omdat ophoogzand iets "minder streng" gezeefd is. Overweegt u ook ophoogzand te kopen voor een gunstige prijs per m3 voor uw tuin: voor het gebruik onder tegels of terras? Wij leveren voorlopig uitsluitend straatzand: wij leveren namelijk liever het kwalitatief hoogwaardiger straatzand dan ophoogzand: om het prijsverschil hoeft u het echt niet te laten. Bestellen is bij ons eenvoudig, u krijgt van ons een aanbieding op maat op basis van uw postcode. We leveren zand waar ook aannemers en stratenmakers mee werken: goed waterdoorlatend en makkelijk af te reien. U kunt een voordelige prijs aanvragen voor zand op basis van uw postcode. Zand bezorgen is mogelijk in 2 werkdagen, u kunt kiezen uit zand losgestort of leveren in zakken (big bags).

Wij bezorgen zand in heel Nederland

Zandhandel Straatzand.net kan uw zand bezorgen in alle provincies en woonplaasten voor een scherpe prijs, bijvoorbeeld: Zoetermeer, Leiden, Maastricht, Dordrecht, Ede, Alphen Aan Den Rijn, Leeuwarden, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Stichtse Vecht, Veenendaal, Zeist, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Enschede, Arnhem, Amersfoort, Zaanstad, Den Bosch, Haarlemmermeer, Zwolle, Emmen, Westland, Delft, Venlo, Deventer, Sittard Geleen, Helmond, Oss, Amstelveen, Hollands Kroon, Waalwijk, Overbetuwe, Zutphen, Noordoostpolder, Harderwijk, Schagen, Lingewaard, Kerkrade, Soest, Nieuwegein, Hardenberg, Lansingerland, Roermond, Doetinchem, Gooise Meren, Barneveld, Den Helder, Smallingerland, Hoogeveen, Krimpenerwaard, Heerhugowaard, Oosterhout, Terneuzen, Pijnacker, Nootdorp, Kampen, De Fryske Marren, Woerden, De Friese Meren, Rijswijk, Heerenveen, Weert, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Goeree Overflakkee, Barendrecht, Middelburg, Ridderkerk, Veldhoven, Zwijndrecht, Hilversum, Heerlen, Nissewaard, Sudwest Fryslan, Hengelo, Purmerend, Meierijstad, Schiedam, Roosendaal, Lelystad, Leidschendam, Voorburg, Spijkenisse, Hoorn, Almelo, Vlaardingen, Gouda, Velsen, Assen, Capelle Aan Den Ijssel, Bergen Op Zoom, Katwijk.

Nb. Voor de waddeneilanden geldt mogelijk een toeslag voor de veerdienst.