Zand kopen

Wat kost straatzand inclusief bezorgen?

Vul hieronder de gegevens in en ontvang per e-mail direct een offerte!

Welk vrachtauto's bezorgen straatzand?

We werken in Nederland samen met veel transportbedrijven. Het betreffende transportbedrijf bepaalt op basis van het aantal door u bestelde m3 straatzand zelf welk type vrachtauto wordt ingezet. We kunnen  straatzand leveren daar waar een vuilniswagen kan (en mag!) komen maar de afleverplek moet ook geschikt zijn voor zwaar vrachtverkeer. Lees meer

Voordelig straatzand kopen?

  • Uw postcode bepaalt de prijs
  • 100% straatzand te koop
  • Regelmatig nieuwe aanbiedingen
  • Gerenommeerde zandhandel
  • Goedkoop straatzand bestellen
  • Snelle levering in 2 werkdagen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Veilig betalen via uw
    eigen bank

Waar we straatzand bezorgen

Wij bezorgen in, m.u.v. de Waddeneilanden: Zuid-Holland, Friesland, Zeeland, Brabant, Noord-Holland, Groningen, Limburg, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Utrecht en Drenthe. Klik hier voor alle woonplaatsen
Levering is mogelijk in 2 werkdagen.

Benamingen voor zand?
Bent u op zoek naar tuinzand, ophoogzand, geel zand, wit zand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Big bags straatzand afleveren

Straatzand in zakken (big bags) worden bezorgd met trailer vrachtauto, een knijpervrachtauto óf een portaal vrachtauto, deze hebben allemaal een kraanfunctie. Een trailer vrachtauto is één van de langste type vrachtauto's: maar liefst 18 meter lang. Meestal worden big bags (zeker bij kleinere hoeveelheden) met een kleinere vaste vrachtauto afgeleverd, maar soms combineert de transporteur meerdere leveringen en dan wordt er geleverd met een trailer vrachtauto. De transporteur bepaalt zelf welk type vervoer wordt ingezet. Alle typen vrachtautos kunnen een big bag (1 kuub ongeveer 1.500 kg) tot ongeveer 3 meter naast de vrachtauto plaatsen.

Straatzand los storten met kipper vrachtauto

Straatzand storten kan met 2 typen kiepwagens (kippers), een “vaste” kipper vrachtauto en met een kipper trailer vrachtauto. Een kipper trailer vrachtauto wordt meestal ingezet op leveringen boven de 20 m3. Nb. Een trailervrachtauto (18 meter!) vraagt meer ruimte om te manoeuvreren en de wegen naar de afleverlocatie moeten verhard zijn. De lengte van een “vaste” kipper varieert tussen de 6 en 10 meter. Lossen vindt plaats aan de achterzijde van de kipper vrachtauto: de laadbak gaat omhoog, het zand glijdt eruit en de vrachtauto rijdt weer naar de volgende klus. Op aanvraag kan er ook een knijpervrachtauto worden ingezet, deze heeft alleen wel een meerprijs vanaf € 50,00 (mede afhankelijk van de hoeveelheid straatzand: hoe meer m3, hoe hoger de prijs voor de lostijd).
 
Een voorbeeld op YouTube van een kiepwagen kunt u hieronder bekijken.

Specificaties van vrachtauto's
Breedte: 2,6 meter (met spiegels 2,85 meter)
Lengte: 6 tot 18 meter
Hoogte: 3,6 tot 4 meter
Inhoud: max. 25 m3
Gewicht geladen: max. 50 ton (50.000 kg)

Aandrijving wielen van de vrachtauto's

Onze prijzen zijn gebaseerd op transport middels een vier wielen aangedreven vrachtauto zoals een 8 x 4 of 10 x 4 kipper, deze kan alleen op een verharde wegen rijden. De prijs voor een 8x8 aangedreven kipper of 10x8 ligt hoger maar deze kan ook op onverharde wegen rijden maar niet op hele natte, drassige wegen. Houd er rekening mee dat het totale gewicht van bijvoorbeeld een kipper met 20 m3 straatzand uitkomt rond de 50.000 kg (50 ton). Eventuele schade aan een oprit, een stoep of andere wegen door het gewicht van de vrachtauto zijn voor risico van koper van de straatzand. Dunne tegels of klinkers kunnen breken onder het gewicht van de wielen. Nb. Spoorvorming op onverharde wegen is met een dergelijk gewicht bijna niet te voorkomen.
Mocht u twijfelen, mail ons dan s.v.p. een foto van de situatie (genomen op afstand), dan leggen we deze aan het betreffende transportbedrijf voor. Het is uiteindelijk aan de chauffeur om ter plekke te bepalen of het verantwoord is om het straatzand op de door u aangegeven stortplek te storten of niet. Indien er niet gestort kan worden, zullen de transportkosten wel bij u in rekening worden gebracht.

Transportkosten thuis afleveren straatzand

Het vervoeren van straatzand is (met name bij een klein aantal kuub) kostbaar, de kosten voor transport per uur bedragen landelijk ongeveer tussen de € 70,00 en € 90,00. Wij brengen prijzen uit (inclusief transport en BTW) mede op basis van de afstand van één van onze distributiecentra en uw afleverlocatie. Lees hier meer over de prijzen van ons straatzand. Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, ontvangt u deze direct binnen enkele seconden in uw e-mail inbox.

Op welk dagdeel wordt mijn straatzand afgeleverd?

Bij zandhandel Straatzand.net kunt u in het bestelproces kiezen voor leveren in de ochtend of de middag.
Daarnaast krijgen alle chauffeurs de opdracht om kort vóór de levering even met de klant te bellen. Dat heeft als voordelen:
•    U weet hoe laat de chauffeur arriveert, dan hoeft u niet de hele ochtend of middag op de stortlocatie te wachten;
•    U kunt telefonisch al even overleggen met de chauffeur waar er gestort moet worden.