Straatzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Hoe kan ik de zand hoeveelheid berekenen?

Hoeveel zand heb ik nodig? Hoe kan ik de zand hoeveelheid berekenen? Dat zijn vragen die regelmatig aan Straatzand.net worden gesteld. De benodigde hoeveelheid zand berekenen doet u in twee stappen:

  1. Stap een is berekenen hoe groot de oppervlakte in vierkante meters is. Dit doet u als volgt: u meet zowel de lengte als de breedte in strekkende meters. Vervolgens vermenigvuldigt u het aantal meters in lengte met het aantal meters in breedte. Het getal dat overblijft is de oppervlakte in vierkante meters.
  2. Stap twee is de hoeveelheid zand berekenen die u nodig heeft om de oppervlakte met zand te vullen. Daarvoor moet u precies weten hoe dik uw zandlaag moet worden. Wilt u uw zandlaag bijvoorbeeld vijftien centimeter dik hebben, dan vermenigvuldigd u de oppervlakte in vierkante meters met 0,15. Het getal dat u krijgt is het aantal kuub u nodig heeft om de oppervlakte te vullen. Doorgaans wordt geadviseerd om een zandlaag van 15 cm aan te houden voor een zandbed voor bestrating. Vraag uw stenenleverancier altijd even naar de juiste laag voor de stenen.

Omdat zand altijd nog zo’n tien tot vijftien procent inzakt na het storten, wordt aangeraden tien procent meer straatzand aan te schaffen dan het aantal kuub dat u heeft berekend. Wanneer u het aantal kuub vermenigvuldigd met 1,10 (tien procent) krijgt u de hoeveelheid zand die u nodig heeft.

Voorbeeld hoeveelheid zand berekenen

U wilt een oppervlakte van 9 bij 4 meter gaan bestraten.
9 x 4 meter = 36 m2 x 0,15 meter (15 cm) = 5,4 x 1,10 (tien procent extra) geeft een totaal aantal kuub van 5,94 dus moet u 6 kuub straatzand bestellen.

Wilt u iets weten over eigenschappen van straatzand of de toepassingen straatzand, klik dan op onderstaande onderwerpen:

Waarom straatzand bestellen bij ons?

  •   Prijs op basis van uw postcode
  •   100% zand voor bestrating
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Bestellen is zeer eenvoudig
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig straatzand betalen met iDeal van Mollie

www.straatzand.net

Straatzand voor bestratingswerkzaamheden!

wij bezorgen alleen in Nederland

Straatzand.net bezorgt alleen in Nederland!