Straatzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Wat is straatzand?

Klik op de onderstaande onderwerpen als u snel iets meer wilt weten over:

Zand is de meest voorkomende natuurlijke stof op aarde

Zand is een korrelig materiaal, het is een van de meest voorkomende natuurlijke stoffen op aarde. Zand bestaat uit zeer kleine stukjes steen, zandkorrels, die in grootte variëren tussen 63 micrometer en 2 millimeter.

Als de korrels kleiner dan 63 micrometer zijn heet de grondsoort silt; bij korrels groter dan 2 millimeter spreekt men van grind. Zand komt meestal voor als sediment, dat wil zeggen dat het zand is vervoerd door water of wind. Duinen, stranden, woestijnen en rivieren zijn van zand ontstaan. De korrels zijn meestal afbraakmateriaal van gesteenten, maar de korrels kunnen ook van organische afkomst zijn (schelpen, koraal). Bron: Wikipedia

Is het zand afkomstig uit een rivier dan spreekt men van zoet zand. Is het zand afkomstig uit de zee dan spreekt men over zilt zand.

Wanneer wordt zand straatzand genoemd?

Straatzand is een schoon, milieuvriendelijk en natuurlijk zand. Het bevat geen leem, klei of andere grove organische bestanddelen. De officiële benaming van straatzand is ‘zand voor zandbed’. Straatzand dient als afwerklaag tussen de bestrating en de ondergrond en wordt onder allerlei soorten bestrating toegepast. Er zijn in Nederland vele benamingen voor straatzand:

Straatzand is vaak wat grover van structuur en is goed waterdoorlatend. Dit is van belang omdat het regenwater doorlaat naar de onderbodem waardoor er geen plassen blijven liggen. Een voordeel van straatzand is dat het makkelijk is af te reien. Afreien is het gladstrijken met een lange (rei)lat om een vlakke ondergrond te maken voor de bestrating. Om een indruk te krijgen, bekijk het onderstaande YouTube voorbeeld.

Waarom straatzand bestellen bij ons?

  •   Prijs op basis van uw postcode
  •   100% zand voor bestrating
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Bestellen is zeer eenvoudig
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig straatzand betalen met iDeal van Mollie

www.straatzand.net

Straatzand voor bestratingswerkzaamheden!

wij bezorgen alleen in Nederland

Straatzand.net bezorgt alleen in Nederland!