Straatzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Wat bepaalt de prijs van straatzand?

De totale prijs is opgebouwd uit twee delen: de prijs van het zand zelf en de transportkosten. De prijs voor een kuub straatzand ligt gemiddeld tussen de € 15,00 en € 25,00. De kuubprijs is mede afhankelijk van de regio en de hoeveelheid die u wilt bestellen: hoe meer u bestelt, hoe lager de kuubprijs. Naast de prijs voor het zand zelf worden er transportkosten in rekening gebracht. De transportprijs ligt landelijk, gemiddeld genomen, tussen de € 70,00 tot € 90,00 per uur (inclusief BTW).

De transportkosten bepalen dus in belangrijke mate de totale prijs, zeker bij kleine hoeveelheden. Uiteraard moeten de kosten voor het verbruik van de diesel worden vergoed. Maar de hoogte van de transportkosten worden voor het grootste deel bepaald door de transporttijd. En het bezorgen van zand kost doorgaans meer tijd dan men denkt:

 1. Het zand moet worden geladen in een vrachtwagen (kipper) of worden gestort in big bags;
 2. Daarna moet de chauffeur naar de locatie van de koper rijden, met de koper overleggen waar het zand exact moet worden gestort (of waar de big bags met straatzand moeten worden geplaatst);
 3. Vervolgens moet de chauffeur na het storten weer terugrijden naar het distributiepunt.

Dus hoe meer kuub straatzand u bestelt, hoe lager u (procentueel gezien) betaalt voor de totale transportkosten, wat weer zorgt voor een lagere prijs.

De afstand tot het distributiepunt bepaalt met name de transportprijs

Straatzand.net heeft in Nederland diverse locaties waar vanuit we kunnen bezorgen en dat heeft een voordelige invloed op de prijs. Woont u dicht bij een distributiepunt, dan kunnen we op basis van uw postcode een voordelige prijs aanbieden.
Daarnaast is het storten van zand doorgaans goedkoper dan het bezorgen in big bags. Dat heeft te maken met het type transport: een big bag straatzand wordt bezorgd door een zogenoemde stenentrailer. Deze vrachtwagens zijn hebben een lengte van ±18m en zijn minder wendbaar en in het dieselverbruik minder voordelig dan de (kleinere) kippers. Door uw postcode in te voeren in het invoervenster rechts bovenin kunnen we de afstand tot het distributiecentrum uitrekenen en u een voordelige straatzand prijs bieden.

Een lagere prijs per kuub door groot in te kopen

Straatzand.net heeft scherpe prijsafspraken kunnen maken met diverse grondstofproducenten. Door groot in te kopen, kunnen we u ook een voordelige kuub prijs voor straatzand berekenen. Biedt Staatzand.net dan altijd de laagste prijs? In veel gevallen wel, maar met name de afstand tot aan het distributiepunt bepaalt zoals genoemd de prijs. Maar belangrijker dan alleen een lage prijs te (kunnen) bieden, vinden we kwaliteit leveren nog belangrijker. Staatzand.net biedt kwalitatief hoogwaardig zand: 100% straatzand voor een lage prijs.

Waarom straatzand bestellen bij ons?

 •   Prijs op basis van uw postcode
 •   100% zand voor bestrating
 •   Regelmatig nieuwe prijzen
 •   Gerenommeerde leverancier
 •   Bestellen is zeer eenvoudig
 •   Snelle en correcte levering
 •   Bezorgen in heel Nederland
 •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig straatzand betalen met iDeal van Mollie

www.straatzand.net

Straatzand voor bestratingswerkzaamheden!

wij bezorgen alleen in Nederland

Straatzand.net bezorgt alleen in Nederland!