Straatzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Wat zijn de eigenschappen van ophoogzand?

Ophoogzand wordt vaak verward met straatzand, de eigenschappen van ophoog zand zijn doorgaans anders dan die van straatzand. Ophoogzand is geschikt om uw erf of andere oppervlakken te verhogen en is doorgaans minder grof van structuur en in tegenstelling tot straatzand is het minder waterdoorlatend. Aan ophoogzand worden qua eigenschappen weinig eisen gesteld, zoals aan de vorm of korrelgrootte. De kleur is afhankelijk vanuit welke regio het afkomstig is. In sommige delen van Nederland kleurt het ophoog zand wit/grijs en in andere meer grijs/bruin.

Maar: soms is zand van een zandwinningsbron zo zuiver dat het ophoogzand de eigenschappen van straatzand heeft. Sommige producenten noemen het dan nog steeds ophoogzand omdat het niet is gezeefd, ondanks het feit dat zeven van het zand ook niet nodig is. Straatzand.net levert in ieder geval altijd het zand waar aannemers en stratenmakers mee werken: waterdoorlatend en makkelijk af te reien.

Kuub prijs ophoogzand vergelijkbaar met straatzand?

De kuub prijs van ophoogzand is vergelijkbaar met straatzand maar afhankelijk van de exacte eigenschappen van het betreffende zand. Wanneer het ophoogzand "vervuilt" is met grove stukken leem, klei en stenen, dan zal de ophoogzand prijs uiteraard iets lager liggen. De eigenschappen van ophoogzand bepalen de prijs per kuub.
Voor het ophogen van een tuin, het aanvullen van kuilen of het dichten van vijvers is deze "vervuiling" geen probleem. Maar voor een onderlaag van bestrating heeft u zand nodig met de juiste eigenschappen: de eigenschappen van straatzand. Ophoog zand wordt overigens ook wel vulzand of aanvulzand genoemd. Bij Straatzand.net kunt u een voordelige straatzand/ ophoogzand prijs aanvragen op basis van uw postcode. Bezorgen van uw ophoogzand is mogelijk binnen enkele dagen, los storten of levering in een big bag.

Straatzand.net kan voor een concurrerende prijs ophoogzand in heel Nederland bezorgen

We bezorgen in alle provincien en grote steden ophoogzand voor een concurrende prijs, zoals in: Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Almere, Breda, Nijmegen, Leeuwarden, Groningen, Hoogeveen, Meppel, Deventer, Tilburg, Assen, Apeldoorn, Zwolle, Arnhem, Drachten, Lelystad, Hilversum, Leiden, Gouda, Tilburg, Haarlem, Maastricht en nog veel andere grote steden.


 

Waarom straatzand bestellen bij ons?

  •   Prijs op basis van uw postcode
  •   100% zand voor bestrating
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Bestellen is zeer eenvoudig
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig straatzand betalen met iDeal van Mollie

www.straatzand.net

Straatzand voor bestratingswerkzaamheden!

wij bezorgen alleen in Nederland

Straatzand.net bezorgt alleen in Nederland!